Eksemtest - Test online og få svar med det samme - Klik her

Eksem (Dermatitis) – Hvad, hvorfor og hvordan?

Fagligt opdateret: 8/3/2022

Eksem, også kaldet dermatitis, er en meget udbredt lidelse, der resulterer i en tilstand med tør og kløende hud.  Alle kan blive ramt af hudeksem, men det er ikke altid let at finde årsagen, da den kan være både inde- og udefrakommende. Læs mere her om behandling af eksem

Der er dog mange forskellige muligheder for at behandle eksem alt efter hvilken type eksem, som man lider af.

Gennemlæst af Phillip Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut hos Esbjerg Krone Apotek
Phillip har læst en kandidatgrad i Farmaci på SDU, og har de seneste år arbejdet som klinisk farmaceut på Apoteket. Til dagligt rådgiver han apotekets kunder samt læger omkring optimal brug af lægemidler.

Hvad er eksem?

Eksem er en tilstand med tør, kløende hud, som let kan blive betændt. Det opstår når der er en inflammation i hudens yderste barriere. Dermatitis er den latinske betegnelse for inflammation i huden, og derfor betegnes eksem ofte dermatitis.

Den mest udbredte form for eksem er atopisk eksem. Atopisk eksem er et resultat af, at huden mangler det fedtstof, der normalt limer hudcellerne sammen, hvilket gør huden tør og skrøbelig.

Gå direkte til: 

Eksem er meget udbredt, og særligt mange børn og unge får hvert år konstateret eksem. Det antages, at omtrent 10 procent af voksne i Danmark årligt lider af eksem på hænderne, mens 15 procent af børn og unge lider af atopisk eksem. Dette er de mest udbredte typer eksem for de to aldersgrupper.


Hudforandringer, der kan være symptomer på eksem:

  • Rødme
  • Blæredannelse
  • Afskalning
  • Hævelser
  • Revner

Årsagerne til eksem kan skyldes både endogene (indefrakommende) og eksogene (udefrakommende) faktorer. Endogene faktorer gælder for atopisk eksem, skæleksem, staseeksem og mønteksem, mens kontakteksem og nældefeber skyldes eksogene faktorer.

Hvor på kroppen får man eksem? Og hvordan ser det ud?

Eksem kommer i mange forskellige former og kan opstå overalt på kroppen. Derfor vil symptomerne på eksem også variere, selvom disse i langt de fleste tilfælde indebærer tør, rød, kløende og til tider også hævet hud.

Hvem får eksem?

Det er forskelligt, hvem der oftest rammes af eksem, alt efter hvilken type der er tale om. Der er dog nogle eksemtyper, der hyppigere optræder hos nogle frem for andre.

Atopisk eksem, også kendt som børneeksem og astmaeksem, ses eksempelvis oftest hos børn og unge, mens lidt flere kvinder end mænd rammes af kontakteksem.

Langt de fleste mennesker vil på et tidspunkt i deres liv opleve en periode med eksem, mens andre kan døje med det i mere eller mindre grad hele deres liv.

Se hvordan Josephine slap af med sin eksem her


Behandling af eksem

Eksem kan skyldes mange forskellige årsager, og derfor er der også flere forskellige behandlingsmuligheder. Nogle typer af eksem kan behandles, så det går helt væk, mens andre kun kan holdes nede. Herunder kan du læse mere om de mange forskellige typer af eksem.

Soleksem – symptomer

Soleksem, også kaldet polymorf lysdermatose eller polymorft udslæt, er en form for eksem, der udløses af solen. Soleksem kan ramme alle, men særligt kvinder under 30 rammes ofte.

Fakta om soleksem

  • Soleksem er en type eksem, der opstår, når huden udsættes for sollys
  • Soleksem rammer typisk yngre kvinder og ses hyppigst i løbet af foråret og tidlig sommer
  • Soleksem kan forebygges ved at bruge solcreme og tildække huden
  • Man kan forsøge langsomt at vænne huden til solen for at undgå soleksem
  • Soleksem giver tør hud med små knopper, mens nogle vil opleve små blærer i området og eventuelle hævelser

Hvad er soleksem?

Soleksem er en slags eksem, der opstår ved udsættelse for sollys – også selvom der er tale om en meget mindre dosis sol, end hvad der normalvis ville udløse en solskoldning. Soleksem vil ofte optræde i løbet af foråret eller tidligt på sommeren, fordi huden på dette tidspunkt af året ikke er vant til jævnligt sollys.

Udslættet vil kunne ses ved, at huden bliver jævnt rød med små knopper, mens nogle også vil opleve at få blærer i det ramte område. For mange følger udslættet også med kløe og eventuelle hævelser.

Hvorfor får man soleksem?

Man ved ikke præcis, hvorfor man får soleksem, og årsagen er altså ukendt. Men sollyset, både UVA- og UVB-stråler, kan lave reaktioner i huden, der medfører dannelse af kemiske forbindelser, som kroppen kan opfatte som fremmede. Det starter en reaktion i kroppen, der udvikler sig til en lokal betændelsestilstand, hvor huden bliver rød, varm og hævet.

Ofte udsatte områder

Soleksem kan opstå overalt på kroppen – de steder, hvor solen altså rammer. Områder som hals, nakke, hænder og fødder er dog særligt udsatte, og mange vil opleve, at udslættet vil lægge sig som en V-form ved brystet og i nakken, hvor huden ofte er bar, mens det dog sagtens kan give eksem på fødder og på hals eller andre steder.

Forebyggelse af soleksem:

  • Anvend solcremer
  • Hold huden tildækket
  • Tilvænning af sollys

Alt efter hvor slemt et tilfælde, der er tale om, kan man enten selv forsøge gradvist at vænne sin hud til solen samt bruge diverse solcremer med minimum en faktor 20. Oftest vil symptomerne aftage efter 4-7 dage, såfremt man holder sig ude af solen i det tidsrum.

Behandling af soleksem

For de fleste vil der være tale om lette gener, som vil aftage i løbet af sommeren. Soleksem kan ikke fjernes helt, men du kan forsøge at mildne nogle af de gener, der følger, ved at bruge Skin Cure fra Astion Pharma. 

Eksem cremen kan ikke kurere soleksem, men den er formuleret til at dulme den kløe og rødme, der ofte følger med forskellige typer af eksem.


Skæleksem – symptomer

Skæleksem, også kendt som seboroisk eksem, er en almindelig hudsygdom, som mange danskere kan have i mild grad i perioder i deres liv, mens andre kan have sværere symptomer. Skæleksem er en art eksem, der blandt andet viser sig som skæl i hovedbunden eller som kløende hovedbund.

Video: Gode råd om Skæleksem

Fakta om skæleksem:

  • Skæleksem er en almindelig type eksem, som mange danskere vil opleve på et tidspunkt i deres liv
  • Skæleksem ses som skæl i hovedbunden, men kan også give skællende eksem i ansigtet hos voksne, hvor det særligt forekommer i panden, øjenbryn- og vipper og næsefløje. Det kan dog også komme andre steder på kroppen såsom bryst, ryg, navle og lyske
  • Skællene er som regel lidt fedtede og gullige eller små og lyse
  • Grunden til, at man får skæleksem skyldes blandt andet en svamp, der lever i den fedtede hud
  • Behandlingen, der fjerner svampen, der er grunden til eksemet, er effektiv
  • Seboroisk eksem kan i nogle tilfælde afhjælpes via kosten

Hvad er skæleksem?

Skæleksem er en type af eksem, der skyldes en svamp i huden. Huden danner skæl, som ofte vil være små, fedtede og eventuelt hvidlige. Under skællene er huden rød. Ved spædbørn med skæleksem vil man typisk finde udslættet i hårbunden, hudfolder og i bleregionen.

Skæleksem kan ramme alle, men særligt småbørn og især yngre mænd kan udvikle eksemet.

Hvorfor får man skæleksem?

Skæleksem opstår på grund af hudens reaktion på en ellers naturligt forekommende hudsvamp. Svampen trives bedst i fedtet hud – det vil sige hud med mange talgkirtler og en stor produktion af talg. Selvom alle kan få skæleksem, er eksemet ofte familiært.

Ofte udsatte områder

skæleksem ses på hudområder, hvor der er mange talgkirtler. Dette omfatter:

  • Hårbund
  • Ansigt (og øret)
  • Bryst
  • Ryg
  • Hudfolder
  • Armhuler
  • Lysken
  • Navlen

Behandling af skæleksem

Alt efter hvor på kroppen man har skæleksem, er der forskellige behandlingsmuligheder. Hvilken type, der passer til dig, er noget din læge afgør.

I denne video fortæller Emma fra Astion Pharma om behandling af skæleksem.

Har du Skæleksem i ansigtet bør du anvende cremer specielt til behandling af skæleksem i ansigtet. Her anbefaler vi Face Cure fra Astion Pharma som er en unik creme mod skæleksem i ansigtet.

Har du også skæleksem i hovedbunden, kan du prøve Scalp Cure fra Astion Pharma, som er en hovedbundskur mod skæl og irriteret hovedbund.

Astion Face Cure ansigtscreme

Ansigtscreme til pleje ved eksem og tør, skællende hud (50 ml)

89,95 kr

Se produkt

Nummulat eksem (mønteksem) – symptomer

Nummulat eksem, også kendt som mønteksem, er en form for eksem, der ofte optræder på arme og ben, men som også kan sprede sig til resten af kroppen. Den specielle eksemform viser sig ved runde, møntstore udslæt.

Fakta om nummulat eksem:

  • Nummulat eksem er en kronisk hudtilstand
  • Udslættet viser sig som møntstore, runde udslæt
  • Forekommer oftest på arme og ben, men kan sprede sig til resten af kroppen
  • Udslættet er ofte kløende, fordi eksemet er bakteriefuldt
  • Årsagen til nummulat eksem kendes ikke, men det kan forebygges ved god hudpleje
  • Mænd i alderen 55-65 har størst risiko for at udvikle nummulat eksem
  • Hvis kvinder får nummulat eksem, vil det ofte være i deres ungdomsår eller tidlige voksenliv

Hvad er nummulat eksem?

Nummulat eksem er en inflammatorisk hudsygdom, som er kendetegnet ved runde og ovale plamager på huden. Eksemet viser sig som tør og skorpe-agtigt udslæt. Nummulat eksem kan udvikle sig i forbindelse med en skade på huden som eksempelvis en forbrænding, ridser eller insektbid. Eksemet kan også væske i de angrebne områder.

Behandlingen ved nummulat eksem vil ofte være langtrukken, da eksemet kan være meget vedholdende.

Hvorfor får man nummulat eksem?

Det vides ikke, hvorfor man får nummulat eksem, men det er muligt, at det skyldes flere samvirkende faktorer. Tør hud på grund af hyppige bade kan i nogle tilfælde være en udløsende faktor for eksem – særligt om vinteren, hvor huden i forvejen kan være sart og tør. Herudover antages det, at også stress kan bidrage til eksemet.

Ofte udsatte områder

Nummulat eksem kan opstå på hele kroppen, men de første udslag vil som regel være på ben og arme. Herefter kan det så sprede sig til resten af kroppen. For de fleste vil de første tegn på nummulat eksem kunne ses på benene.

Behandling af nummulat eksem

Nummulat eksem kan give meget tør hud, og her er det vigtigt at holde huden blød, fugtet og smidig. Til dette anbefaler vi Skin Cure fra Astion Pharma, som effektivt fugter området, og som er lavet specielt til at afhjælpe kløe, hvis man lider af eksemtyper som atopisk eksem, skæleksem eller håndeksem.

Det kan du selv gøre:

  • Sørg for at holde huden fugtet, så den forbliver smidig
  • Undgå at tage for mange bade, og skær ned på sæben
  • Anvend en kortisonsalve eller-creme

Har du væskende eksem, bør du bruge antiseptisk sæbe, der virker antibakterielt samt kortisoncreme, der er tilsat antibakterielle stoffer. I nogle tilfælde kan det også være nødvendigt at supplere med antibiotikatabletter.

Hvis du er bange for, at du har nummulat eksem, bør du altid søge læge, som kan hjælpe dig med din videre behandling.


Bensår (staseeksem) – symptomer

Bensår, også kaldet staseeksem, rammer typisk kvinder over 60 år. Jo ældre vi bliver, jo tyndere bliver huden – og derfor skades den også lettere, hvilket kan føre til små revner i hudbarrieren eller bensår. Mindsket cirkulation i venerne kan få benene til at hæve, og der kan opstå åreknuder med efterfølgende staseeksem.

Fakta om bensår:

  • Staseeksem er et ikke-helende sår – ofte på indersiden af ankelområdet
  • Eksemet er ofte forårsaget af blodpropper i de dybe vener på benene, der medfører et højt tryk i venerne
  • Selve behandlingen rettes dels mod såret, men det vigtigste er at få et bedre tilbageløb i venerne
  • Behandlingen er i de fleste tilfælde livslang

Hvad er bensår?

Staseeksem, også kendt som bensår og kronisk bensår, er sår, der opstår under knæet og oftest i ankelregionen, som ikke vil hele af sig selv i løbet af seks uger. Før såret opstår, vil man typisk kunne se forandring i huden.

Såret kan både opstå spontant eller i forbindelse med en skade.

Hvorfor får man bensår?

Hvis veneklapperne i benene svækkes eller ødelægges (eksempelvis ved veneblodpropper), vil blodet ikke kunne komme mod hjertet, og der opstår et overtryk i venerne, som efterfølgende giver efter, og der kommer udposninger (åreknuder), hvilket øger risikoen for at udvikle staseeksem/bensår.

I kombination med et forhøjet venetryk kan der ligeledes forekomme hævelser, misfarvning og en fremmedlegemereaktion, der ødelægger den normale hud, hvilket kan medføre sårdannelse.

Har du åreforkalkning, eller har du tidligere haft veneblodpropper, er der øget risiko for, at du udvikler bensår.

Behandling af bensår

Det kan være svært at behandle bensår, da det for størstedelen af de ramte er en kronisk sygdom, hvor behandlingen er livslang. Som udgangspunkt består behandlingen af:

  • Kompressionsbandager
  • Elevation af underbenene
  • Motion
  • Vægtreduktion
  • Hudtransplantation og/eller venekirurgi (i svære tilfælde)

Størstedelen af behandlingen er dog noget, du selv bør stå for. Hvis du har bensår, er det derfor vigtigt at følge lægens anvisninger, bruge kompressionsbandager, sørge for at pleje huden omhyggeligt og undgå skader.


Kontakteksem – symptomer

Kontakteksem er et paraplybegreb, fordi denne type af eksem kan udløses af flere forskellige årsager. Kontakteksem er en inflammatorisk tilstand i huden, som kan være udløst af lokalirriterende påvirkninger eller af allergi. Parfume- og nikkelallergi er blandt andre kontakteksem.

Fakta om kontakteksem:

  • Kontakteksem er en inflammation i huden, der er udløst af enten lokalirriterende/toksiske påvirkninger eller af allergi
  • Kontakteksem forekommer typisk på hænderne (håndeksem) eller i ansigtet, men det kan opstå overalt på kroppen
  • Akut kontakteksem kan give rødme, væskefyldte blærer og sårdannelse
  • Kronisk kontakteksem kan give tør, skællende hud med revner
  • Kontakteksem kan være meget kløende
  • Har du en påvist allergi, bør du undgå al kontakt med det allergifremkaldende stof

Hvad er kontakteksem?

Kontakteksem er en irritationstilstand i huden, der kan opstå som følge af ydre påvirkninger fra irritationer som vand og sæbe eller allergifremkaldende stoffer.

Kontakteksem er en type eksem, der kan skyldes enten lokalirriterende påvirkninger eller allergi. Den mest udbredte form for kontakteksem er irritativt (toksisk) eksem, som udgør 70 procent af kontakteksemerne. For langt de fleste vil kontakteksem opstå på hænderne. Kontakteksem er ekstremt kløende – uanset om det er akut kontakteksem eller ej.

Hvorfor får man kontakteksem?

Kontakteksem kan opstå, hvis huden bliver irriteret – oftest af vand eller sæbe. Men det kan også opstå, fordi du har allergi. I langt de fleste tilfælde er det allergier for nikkel, parfume eller konserveringsmidler. Du kan dog også udvikle kontakteksem, hvis du har følsom hud på grund af atopisk eksem.

Ofte udsatte områder

I langt de fleste tilfælde af kontakteksem vil dette opstå på hænderne, men det er også muligt at udvikle kontakteksem andre steder på kroppen.

Behandling af kontakteksem

Har du fået påvist allergi, er det vigtigt, at du undgår enhver kontakt med det allergifremkaldende stof.

Har du udviklet akut kontakteksem, skal det behandles med binyrebakhormoncreme. Alt efter alder og tilfælde kan din læge vurdere, hvor stærk cremen skal være.

Udover disse findes der også lysbehandling, som foretages ved en hudlæge. I svære tilfælde kan lægen også vælge at udskrive en tabletkur, hvilket oftest er tilfældet i kroniske tilfælde.

For at dulme kløen ved håndeksem kan du anvende Hand Cure fra Astion Pharma, der behandler symptomer som kløe, rødme og afskalning ved håndeksem. Astion Hand Cure er kortisonfri.

Astion Håndcreme

Creme mod håndeksem (30g)

89,95 kr

Se produkt

Atopisk eksem – symptomer

Atopisk eksem, der også er kendt som dermatitis, astmaeksem og børneeksem, er en tilstand med tør og kløende hud. I forbindelse med atopisk eksem kan der ligeledes opstå rødt udslæt og væskende blærer. Atopisk eksem er en sygdom, der ses hos cirka 15 procent af børn og unge.

Video: årsager, behandling og symptomer på atopisk eksem.

Fakta om atopisk eksem:

  • Atopisk eksem giver tør, kløende hud, hvor der let opstår infektioner
  • Eksemet opstår som rødt, fortykket udslæt, hvor der nogle gange ses blærer
  • Har man atopisk eksem, har man større risiko for at udvikle andre atopiske sygdomme (høfeber og astma)
  • Atopisk eksem rammer oftest børn, hvor det opstår i det første leveår, og i de fleste tilfælde går væk efter 10-årsalderen
  • Hos unge og voksne er huden ofte tør og fortykket på enkelte steder, mens der også kan være symmetriske eksemforandringer på overkroppen, i bøjefurerne og i ansigtet, hvor der særligt kan være eksem ved øjet

Hvad er atopisk eksem?

Atopisk eksem er en tilstand med tør og kløende hud, som undertiden også kan være rødt og have væskende blærer.

Grunden til, at atopisk eksem i høj grad kendes som børneeksem, er fordi 80-90 procent af alle tilfældene udvikles hos børn. De fleste børn vil dog være vokset fra det, når de er 7-11 år gamle.

For at kunne konstatere atopisk eksem skal mindst tre af følgende symptomer og kløe være konstateret:

  • Eksem i bøjefurer
  • Tør hud
  • Barnet, søskende eller forældre har astma eller høfeber
  • Eksemet er begyndt inden 2-årsalderen
  • Eksemet sidder på et typisk sted for alderen

Hvorfor får man atopisk eksem?

Man kender ikke den direkte årsag til, at man får atopisk eksem. Man ved dog, at det er delvist arveligt og delvist miljøbetinget. Har en af forældrene et af de tre ovennævnte symptomer, er der 60 procents risiko for, at barnet udvikler atopisk eksem.

Derudover er det påvist, at forstyrrelser i hudens immunsystem spiller en rolle for udviklingen af atopisk eksem.

Ofte udsatte områder

Hos spædbørn vil eksemet typisk opstå som kløende, rødt udslæt på kinderne, som derefter breder sig til resten af ansigtet, ned på halsen og til bleområdet. Lidelsen kan i spædbarnsalderen dog også sprede sig til arme og ben.

Fra halvandet til toårsalderen vil eksemet dog blive mere typisk og sætte sig i bøjefurerne, mens eksemet hos voksne vil vise sig som tør, fortykket hud, der primært viser sig på overkroppen, mens det kan sprede sig til andre dele af kroppen om vinteren.

Behandling af atopisk eksem

Det er vigtigt, at man sørger for, at huden ikke udtørrer. Til dette kan man bruge Skin Cure fra Astion Pharma, der er formuleret til at mindske kløe og tørhed i forbindelse med blandt andet atopisk eksem. Fugtighedscreme (Her anbefaler vi Astion Daily Repair) skal anvendes efter hvert bad, og badene skal helst være så korte som muligt. Derudover er det en god idé at skære ned for forbruget af sæbe.

Video: Emma fra Astion Pharma fortæller her om behandling af atopisk eksem.

Ved slemme tilfælde bør man søge læge, som kan udskrive diverse lægemidler til at lindre tilstanden.

Creme til pleje ved eksem og tør hud

Skin Cure creme til kroppen med Urea og Niacinamid

99,95 kr

Se produkt

Nældefeber – symptomer

Nældefeber kendes også som urticaria. Nældefeber er et kløende udslæt, som består af hævelse i huden, der opstår akut, og som lokalt kan forsvinde igen inden for 24 timer – mens andre områder kan hæve op yderligere. Nældefeber kan være kronisk, men også udløst af ydre, fysiske faktorer.

Fakta om nældefeber

  • Nældefeber er et kløende udslæt, der opstår i løbet af minutter, og består af blege områder, som hæver
  • I løbet af livet vil omtrent 15-20 procent af befolkningen få et eller flere tilfælde af nældefeber
  • Sygdommen inddeles i to typer: kronisk og akut
  • I 80 procent af tilfældene finder man ikke den udløsende årsag
  • Den vigtigste behandling er H1-antihistaminer

Hvad er nældefeber?

Nældefeber er en slags kløende udslæt, der af udseende kan minde meget om det, der opstår, når man bliver brændt af en brændenælde. Hudelementerne er hvidlige og hæver sig op over hudniveau, hvilket kaldes kvadler. De største af elementerne (områderne) kan være blege i midten og have en let rødlig ring omkring sig.

Der findes flere former for nældefeber, hvoraf nogle er mere alvorlige end andre. Har du nældefeber, bør du derfor altid gå til lægen.

Hvorfor får man nældefeber?

Udslættet opstår ved, at cellerne i huden frigiver stoffet histamin, som giver utæthed i hudens små blodkar, hvilket resulterer i hævelser. I denne forbindelse irriteres hudens nerveender, hvilket giver kløe.

I langt de fleste tilfælde kan man ikke påvise den direkte årsag til et udbrud af nældefeber, men de typiske årsager er:

  • Infektioner
  • Reaktioner på medicin
  • Reaktioner på mad eller drikkevarer
  • Fysiske påvirkninger
  • Hvis man har allergi og kommer i kontakt med det, man er allergisk overfor
  • Systemsygdomme (eksempelvis stofskiftesygdom og bindevævssygdom)

Behandling af nældefeber

Såfremt man kan påvise årsagen til nældefeber, er det vigtigt at fjerne den udløsende årsag. Ved fysisk nældefeber er det vigtigt at undgå det, der kan udløse symptomer.

Er der tale om akut nældefeber, vil man blive behandlet med antihistaminer, der kan hjælpe på kløen.

Ved kronisk nældefeber udgør også antihistaminer den væsentligste behandling.

Hvis du gerne vil forebygge eller undgå fremtidige udslag af nældefeber, er det en god idé at holde øje med, hvornår og hvorfor du får det, så du lettere kan undgå dette fremover.


Behandling af eksem

Alt efter hvilken type af eksem du har, er der forskel på, hvordan denne bør, kan og skal behandles. Nogle eksemtyper kan kun fjernes ved at bruge receptpligtig medicin, men i mange tilfælde kan man også gøre meget selv. Langt hen ad vejen handler det om at undgå udtørret hud og finde de produkter, der kan holde kløen på et minimum.

Face Cure fra Astion Pharma kan virke mod symptomer på eksem i ansigtet som rødme, skællende hud og kløe. Cremen opbygger hudens barriere, mens huden samtidig afholdes fra at udtørre.

Skin Cure fra Astion Pharma er særligt formuleret til at virke mod kløe, der kan skyldes atopisk eksem på kroppen, som flere og flere døjer med.

Hand Cure fra Astion Pharma er specielt udviklet til behandling af håndeksem.

Video: Hør hemmeligen bag de unikke produkter til behandling af eksem fra Astion Pharma.

Har du derimod problemer med skæleksem i hovedbunden, er det vigtigt at anvende en mild men samtidig effektiv shampoo, der tager hensyn til sygdommen.

Vi anbefaler Scalp Cure fra Astion Pharma, som er en hovedbundskur mod skæl og irriteret hovedbund, hvor der er symptomer på psoriasiseksem og skæleksem.

Creme til pleje ved eksem og tør hud

Skin Cure creme til kroppen med Urea og Niacinamid

99,95 kr

Se produkt

Gode råd mod eksem

Hvis først eksemet er i udbrud, kan det være nødvendigt at søge behandling, men du kan heldigvis også gøre meget selv for at forebygge, undgå og mildne eksem.

Sådan holder du dit eksem nede:

  • Tag korte bade – lange bade og karbad kan udtørre huden
  • Anvend en mild sæbe uden parfume
  • Brug handsker, hvis du ofte er i kontakt med vand
  • Brug en fugtighedsbevarende creme eller salve – gerne flere gange dagligt der, hvor du oftest oplever tørhed
  • Undgå madvarer, du er allergisk overfor (det er ofte citrusfrugter, tomater, stærke krydderier, jordbær og skaldyr), da dette kan give kløe, hvis du er allergisk
  • Undgå at kradse på eventuelt udslæt
  • Brug vanter, hue og halstørklæde om vinteren, da kulden ellers udtørrer huden
  • Brug solcreme og ophold dig ikke for længe i solen
  • Brug masser af fugtighedscreme – hver dag! Gerne Astion Daily repair 
  • Brug smykker af ægte metaller – særligt til øreringe og piercinger er det vigtigt
  • Sørg for at spise sundt – i mange tilfælde ligger problemet i kosten
  • Undgå så vidt muligt at blive stresset, da det kan udløse eksem

Creme til pleje ved eksem og tør hud

Skin Cure creme til kroppen med Urea og Niacinamid

99,95 kr

Se produkt

Relaterede produkter

Astion Face Cure ansigtscreme - Ansigtscreme til pleje ved eksem og tør, skællende hud (50 ml)

Ansigtscreme til pleje ved eksem og tør, skællende hud (50 ml)

Normalpris
89,95 kr
Udsalgspris
89,95 kr
Normalpris
Stykpris
pr. 
Udsolgt
Se produkt
Creme til pleje ved eksem og tør hud - Skin Cure creme til kroppen med Urea og Niacinamid

Skin Cure creme til kroppen med Urea og Niacinamid

Normalpris
99,95 kr
Udsalgspris
99,95 kr
Normalpris
Stykpris
pr. 
Udsolgt
Se produkt
Astion Fedtcreme 70% - Fugtgivende creme med Urea og Niacinamid

Fugtgivende creme med Urea og Niacinamid

Normalpris
fra 39,95 kr
Udsalgspris
fra 39,95 kr
Normalpris
Stykpris
pr. 
Udsolgt
Se produkt