Eksemtest - Test online og få svar med det samme - Klik her

Undgå håndeksem på grund af hyppig håndvask

Fagligt opdateret: 13/5/2020

På grund af den hyppige håndvask, som børnene er påkrævet i skolerne og i børnehaverne, risikerer mange børn at udvikle kronisk håndeksem, fastslår en ekspert.

Gennemlæst af Phillip Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut hos Esbjerg Krone Apotek
Phillip har læst en kandidatgrad i Farmaci på SDU, og har de seneste år arbejdet som klinisk farmaceut på Apoteket. Til dagligt rådgiver han apotekets kunder samt læger omkring optimal brug af lægemidler.

Man hører fra forældre og pædagoger, at de strenge krav til håndvask i institutionerne tydeligt kan mærkes, når nogle børn begynder at græde, fordi det gør ondt at vaske hænder.

Når dit barn vasker hænder ofte, tærer det på fedtmængden i huden og udtørrer hænderne. Hvis hudbarrieren bliver beskadiget, kan huden svie og klø, og barnet er i større risiko for udvikle eksem.

Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at børn bør bruge håndcreme og vaske hænderne skånsomt.

Dette kan heldigvis undgås ved at bruge en fed creme, med mindst 40% fedtindhold efter hver håndvask.

Heldigvis findes der mange gode cremer, der kan købes på apoteket. Her anbefaler vi Astion Daily Repair 40%, som styrker hudens naturlige skjold ved hyppig håndvask.

Hyppig håndvask har ubehagelige konsekvenser for de 15-20 % af alle danske børn, der lider af atopisk eksem, eller børneeksem.

Til den daglige pleje ved meget tørre og udsatte hænder, anbefales Astion Hand Cream, som er en håndcreme til meget tør og skadet hud på hænderne og kan bruges ved eksem og psoriasis. Både Astion Daily Repair 40% og Astion Hand Cream kan købes i Matas og apoteket.

Relaterede produkter

Astion Håndcreme - Creme mod håndeksem (30g)

Creme mod håndeksem (30g)

Normalpris
89,95 kr
Udsalgspris
89,95 kr
Normalpris
Stykpris
pr. 
Udsolgt
Se produkt