Eksemtest - Test online og få svar med det samme - Klik her

Kløestillende creme – Creme mod kløe ved eksem og hudkløe

Fagligt opdateret: 8/3/2022

Hudkløe er et meget almindeligt symptom, som kan ramme alle. Det er dog særligt ældre mennesker, der er udsat, og det er specielt om vinteren, at man kan opleve problemer med hudkløe.

Om vinteren bliver huden udtørret, hvilket resulterer i en irriteret og kløende hud. Man bør altid behandle kløe, og det er derfor også vigtigt, at man finder den bagvedliggende sygdom, eftersom kløe kan være et symptom på en underliggende sygdom.

Alt efter årsagen til kløen kan kløen behandles med cremer og salver.

Gennemlæst af Phillip Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut hos Esbjerg Krone Apotek
Phillip har læst en kandidatgrad i Farmaci på SDU, og har de seneste år arbejdet som klinisk farmaceut på Apoteket. Til dagligt rådgiver han apotekets kunder samt læger omkring optimal brug af lægemidler.

Fakta: 3 generelle ting om hudkløe

 1. Hudkløe er et meget almindeligt symptom, der i de fleste tilfælde skyldes udtørring af huden, hvilket kan behandles med en god fugtighedscreme og ved at undgå alt for hyppige bade
 2. Hudkløe kan dog også skyldes specifikke hudsygdomme (eksempelvis eksem) eller andre underliggende sygdomme
 3. Hvis ikke kløen går i sig selv ved jævnligt at bruge fugtighedscreme, bør du søge læge, da kløen kan være et symptom på andre sygdomme

Video: Anbefaling af Cremer mod kløe ved eksem og hudkløe

Creme til pleje ved eksem og tør hud

Skin Cure creme til kroppen med Urea og Niacinamid

99,95 kr

Se produkt

Hvorfor klør det, og hvad kan man gøre ved det?

Sandheden er, at rigtig mange ting kan få huden til at klø. Alt fra tør hud til eksem og nældefeber kan give kløe både overalt på kroppen samt på specifikke områder.

I langt de fleste tilfælde skyldes kløe tør hud eller eksem, men kløe kan i sjældne tilfælde også være et tegn på sygdomme i indre organer som eksempelvis nyresygdom, leversygdom, sygdom og skjoldbruskkirtlen eller i meget sjældne tilfælde cancersygdomme.

Ligesom kløe kan optræde over alt på kroppen på én gang, kan kløe også forekomme på afgrænsede steder på kroppen. Hvis kløen er meget afgrænset, skyldes dette ofte insektbid, infektioner som ringorm (svamp) eller kontakteksem.

Allergisk kontakteksem opstår, når huden kommer i kontakt med noget, som den ikke kan tåle eller bliver irriteret af, hvilket fremkalder udslæt og kløe.

I de fleste tilfælde kan man behandle hudkløe med fugtighedscremer samt kløestillende cremer.

Josephines ældste søn på 4 år havde kløende eksem, hvilket påvirkede hele familien


kløestillende creme erfaring

Sådan undgår du tør og kløende hud om vinteren

Om vinteren har huden større tendens til at blive tør, fordi luftfugtigheden er lavere. Dette kan gøre huden både tør og kløende, og det er derfor vigtigt, at man tager sine forbehold og sørger for at beskytte huden.


4 gode råd til at undgå at få tør og kløende hud om vinteren er:

 1. At tage korte, kølige bade
 2. At undgå overdreven brug af sæbe på områder, hvor der ikke er brug for det
 3. At anvende en god fugtighedscreme flere gange dagligt – gerne en med et højt fedtindhold
 4. At undgå tøj, som er lavet af materialer som uld og kunststoffer direkte på kroppen, da det kan udløse kløe

Læs mere her: Sådan behandles tør og kløende hud


Sådan behandles tør og kløende hud

Både hvis kløen skyldes tør hud eller eksem, er der god grund til at sørge for at holde huden fugtet. Ved de fleste eksemtyper vil huden nemlig også blive tør.

Derfor er det vigtigt først at behandle området med en creme mod eksem. For herefter at forebygge og pleje huden med fedtcremer og/eller fugtighedscremer.

Creme mod eksem og kløe – Effektiv behandling af eksem og hudkløe

Når du skal vælge, hvilken creme du skal bruge til behandling af kløe i forbindelse med enten tør hud eller eksem, er det generelt anbefalet, at du:

 • Først og fremmest skal du gå efter en creme, som du selv godt kan lide
 • Derudover bør du vælge en creme, som er uden parfume og gerne med milde ingredienser, så du ikke irriterer din hud yderligere
 • Derudover kan det være en god ide at vælge en creme, som rent faktisk er udviklet til eksemhud
 • En creme der er kortisionfri

Video: Hvad er vigtig ved en creme mod eksem og kløe.

Astion Pharma har udviklet en række cremer mod kløe ved eksem. Det unikke ved disse produkter er at når man har eksem, så er hudens naturlige barriere nedbrudt.

Det gør at huden er åben og modtagelig for bakterier der giver kløe og udtørring. Derfor skal man have genopbygget denne barriere igen.

Det særlige ved Astion Pharma er det patenterede, aktive stof Dermadexin®. Dermadexin® danner en tynd, beskyttede film over den irriterede hud. På den måde hjælper cremen med at genopbygge hudens barriere igen. Samtidig holder cremen på hudens naturlige fugt, så din eksemplagede hud ikke tørrer ud.

Skin Cure fra Astion Pharma til kroppen og Face Cure fra Astion Pharma til ansigtet er specielt udviklet til eksem og derfor mod symptomer som kløe, der skyldes eksem.

Begge cremer er milde men samtidig effektive i kampen mod symptomer, mens de er formuleret uden kortison, hvorfor de har en super bivirkningsprofil.

Sådan plejer du huden med kløestillende fugtighedscreme

Hvis man lider af enten tør hud eller er tilbøjelig til eksem, så ved man måske allerede, at det er alfa og omega at bruge en fugtighedscreme med en høj fedtprocent.

Det er en god idé at anvende en fugtighedscreme to gange dagligt – morgen og aften, og det er derudover essentielt, at man smører sig ind i fugtighedscreme umiddelbart efter bad, da huden ellers udtørrer.

3 trin: Sådan vælger du den rigtige fugtighedscreme:

 1. Vælger en creme med en høj fedtprocent (om sommeren 40 procent eller over, om vinteren 70 procent eller over)
 2. Vælger en neutral creme uden parfume

Fedtcremen skal du bruge på hele kroppen eller på de områder, der er mest udsat, eller hvor du tidligere har oplevet at blive ramt af eksem og tør hud. Du finder vores fedtcremer her, som er specielt udviklet til at modvirke symptomer på tør hud og eksem.

Vi har to forskellige slags, så du kan finde en, der passer til dit behov og til både sommer og vinter. Udover på vores webshop kan du også købe vores produkter i Matas og på Apoteket.

Det er blandt andet anbefalet at anvende fedtcremer ved atopisk eksem, skæleksem (seboroisk eksem), nummulat eksem (mønteksem) og kan også have en gavnlig effekt ved kontakteksem og håndeksem.

Ved dagligt at anvende kløestillende creme kan man forebygge fremtidige udbrud af både eksem og tør hud, da en god fugtighedscreme kan:

 • Genopbygge hudens naturlige barriere
 • Støtte hudens naturlige helingsproces
 • Fugte huden i dybden, således at det virker beroligende på tør og skadet hud

Video: Høre mere om cremerne her

Creme til pleje ved eksem og tør hud

Skin Cure creme til kroppen med Urea og Niacinamid

99,95 kr

Se produkt

Hvornår skal man bruge kløestillende creme?

Astion Pharma produkterne er kløestillende creme til langt de fleste eksemtyper samt almindelig, tør hud. Det er derfor altid anbefalet først at behandle den tørre hud med produkterne fra Astion, og først hvis man har konstateret, at dette ikke virker, bør man søge læge.

Der er dog nogle tilfælde, hvor kløestillende cremer ikke er tilstrækkelige i behandlingen, og hvis du lider af hudkløe på grund af eksempelvis nældefeber, kan det være nødvendigt at supplere behandlingen med antihistaminer.

Det samme gælder eksempelvis ved insektbid, selvom kløestillende cremer i nogle tilfælde kan dulme smerten/kløen. Ved myggestik kan en kløestillende creme dog være forholdsvis effektiv til behandling af kløe – eventuelt i kombination med antihistaminer.

Huskereglen er derfor, at kløestillende creme i form af fugtighedscreme er en god behandling, hvis hudkløen skyldes tørhed af huden.


10 gode råd om pleje af tør hud og eksem

 1. Brug handsker ved vådt arbejde
 2. Brug handsker så lang tid, som det er nødvendigt, men så kort tid som muligt
 3. Anvend en fugtighedscreme med et højt fedtindhold og uden parfume
 4. Undgå at få stoffer, som kan irritere huden, direkte på kroppen (eksempelvis uld og visse kunststoffer), men ty i stedte til bomuld, som er det behageligste mod huden
 5. Undgå at gå for hyppigt i bad
 6. Brug fugtighedscreme inden for et par minutter efter, at du er trådt ud af badet
 7. Brug fugtighedscreme to gange dagligt
 8. Tag kølige, korte bade, og brug gerne en mild sæbe uden parfume. Vask derudover gerne kroppen med (mild) sæbe hver dag, da dette fjerne bakterier og forebygger infektioner
 9. Beskyt din hud ekstra godt om vinteren. Brug eksempelvis altid handsker, hvis du cykler om vinteren og derudover altid gerne hue og halstørklæde, så snart det bliver koldt i vejret
 10. Sørg for, at huden aldrig er fugtig i for lang tid ad gangen – hav eksempelvis skiftetøj med, når du dyrker sport

Creme til pleje ved eksem og tør hud

Skin Cure creme til kroppen med Urea og Niacinamid

99,95 kr

Se produkt